Vi tager kasseret arbejdstøj retur

og forlænger tøjets levetid

Bacher Genbrugsbank ♻

– Internt genbrug af arbejdstøj

Når medarbejdere stopper i en virksomhed, kasseres og brændes ofte store mængder arbejdstøj, som stadig er i god stand. Bacher Genbrugsbank er et tilbud til vores erhvervskunder, som sikrer, at virksomhederne kan genbruge deres eget arbejdstøj internt.

Tøjet returneres, kvalitetstjekkes, vaskes, klargøres og lægges på lager, hvorefter medarbejdere kan genbestille tøjet som et genbrugsprodukt i deres webshop. På den måde forlænger vi tøjets levetid og udsætter behovet for ny tekstilproduktion.

Kåret som Børsen Bæredygtig Case 2024 🏅 

Bacher Genbrugsbank er udnævnt til Børsen Bæredygtig Case 2024. Sammen med 50 andre udvalgte cases, fremhæves projektet som et foregangseksempel for virksomheders arbejde med bæredygtighed i kategorien: Omstilling til en cirkulær økonomi 🌱 Læs mere om casen her:  https://lnkd.in/e8Qv4n94

Hvorvidt genbrugsbanken passer til den enkelte virksomhed, afhænger af det specifikke sortiment.

Genanvendelse af tekstiler

Udslidt arbejdstøj kan genanvendes som    materiale i andre produkter

Når arbejdstøj er for slidt til genbrug, tilbyder vi at sende tøjet til genanvendelse hos vores partner i Danmark. Her omdannes tøjet enten til ny tråd, som bruges til at fremstille nye tekstiler, eller det indgår som materiale i andre produkter eller innovationsprojekter.

Udover at blive til ny tråd, kan tekstilerne f.eks. blive omdannet til akustikpaneler og isolering til autoindustrien og byggebranchen. Vores partner leverer dokumentation for genanvendelsen.

Selvom miljøbesparelsen er markant mindre end ved genbrug, er dette den løsning, som p.t. er bedst egnet til udslidt arbejdstøj.

 

Genanvendelse af tekstilfibre

– Gamle tekstiler skal blive til nye tekstiler gennem innovation

Det er vores mål, at udtjente tekstiler omdannes til nyt tøj, så vi begrænser udvindingen af råmaterialer til ny tekstilproduktion.

Ved fiber-genanvendelse makuleres tekstilerne gennem en mekanisk proces, og spindes til ny tråd, som kan indgå i ny tøjproduktion.

Tekstilgenanvendelse mangler fortsat teknologi og udvikling, før vi opnår en tilfredsstillende kvalitet, og før det giver en reel miljøbesparende effekt.

Genanvendelse kræver tilførsel af ny energi og nye ressourcer. Som udviklingen er i dag, er det kun ca. 15% af en metervare, som kan indeholde genanvendt tekstil, hvis vi også skal sikre kvalitet og holdbarhed.

Vi deltager i partnerskaber for innovation omkring genanvendelse af tekstiler, hvor vi eksperimenterer og udvikler sammen med samarbejdspartnere i hele værdikæden.

Re-Yarn og Prototyping Partnership 2.0

I værdikæde-partnerskaber med bl.a. Københavns Kommune, har vi lavet udslidte tekstiler om til nye arbejdsuniformer via mekanisk genanvendelse.

Prototyperne har vi leveret til brugertest hos COOR og Københavns Kommune mhp. videreudvikling.

Vil du høre mere om Bacher Work Wears arbejde med genbrug og genanvendelse, ønsker du at samarbejde med os, eller har du input til processen, så er velkommen til at kontakte projektansvarlig Marie E. Budtz på e-mail: marie.budtz@bacher.com