Corporate
Responsibility

Bacher Work Wear er medlem af UN Global Compact og
støtter op om FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling

Som en virksomhed i vækst, skal vi fungere som et foregangseksempel for etisk og bæredygtig forretningspraksis. Vi har indenfor de sidste to år mere end fordoblet vores ressourcer til området, så vi kan være førende på den bæredygtige dagsorden.

forlæng arbejdstøjets levetid med genbrug

Bacher Work Wear sikrer genbrug af vores kunders kasserede arbejdstøj via vores retursystem, så vi udnytter vores ressourcer bedre, og udsætter behovet for ny miljøbelastende tekstilproduktion. Når tøjet er for slidt til genbrug, er det vores mål, at de udtjente tekstiler omdannes til tråd, der kan indgå i ny tøjproduktion, således at tekstilernes råmaterialer genanvendes.
Læs mere    

produkter med tanke på mennesker & miljø

Vi har adgang til alle miljøcertificerede produkter, som findes på markedet. Vi tilbyder bl.a. miljøvaredeklareret (EPD) arbejdstøj fra Fristads, der dokumenterer tøjets miljøaftryk. Sikkerhedstøj fra Engel, som er lavet af genanvendt polyester. Og arbejdstøj fra Mascot, som er produceret under SA8000-certificerede arbejdsforhold.                Læs mere     

partnerskabER FOR CIRKULÆRE TEKSTILER

Bacher Work Wear er bl.a. med i værdikæde-partnerskabet ReYarn, der tester og udvikler nye løsninger for håndtering af kasserede tekstiler. Sammen med Københavns Kommune, ReValuate, Trasborg, Frelsens Hær og Wolkat, har vi testet et cirkulært system for indsamling, sortering, genbrug og genanvendelse af post-forbruger tekstiler.
Læs mere    

innovation OG forskning

Vi deltager i forskning og innovationsprojekter, der skal fremme den bæredygtige dagsorden. Det gør vi gennem partnerskaber og vidensdeling på tværs af brancher og interessenter. Bl.a. samarbejder vi med VIA University College, KEA og AAU, hvor vi i samspil med DSV, CPH Lufthavn og Rambøll, leverer data og materiale til forskning i cirkulære forretnings-modeller for arbejdstøj.

Genbrug af kasseret arbejdstøj 

Bacher Work Wear tager kunders kasserede arbejdstøj retur og sikrer direkte genbrug, hvis tøjet er i god stand, eller let kan repareres. Logoer fjernes, før tøjet frigives.

Genbrug hos nye virksomheder

Gennem vores samarbejdspartner i Mellemamerika, videresælges det brugte arbejdstøj til virksomheder og private i hele regionen. Her er arbejdstøj og sikkerhedsbeklædning en mangelvare, og genbrugstøj er førsteprioritet.

Tøjet transporteres med store containerskibe fra Hamborg over Atlanten. Transportens miljøaftryk har minimal betydning ift. miljøbesparelsen der opnås ved direkte genbrug af tøj.

Fuld sporbarhed

Vi sikrer fuld sporbarhed og dokumentation for gensalget via vores tracking-system. Her kan vores kunder følge hvert stykke tøj gennem alle processer hele vejen frem til gensalget.

 

 

PFAS skal udfases

Bacher Work Wear er medlem af ChemSec’s sammenslutning af virksomheder, som ønsker et EU-forbud mod PFAS i de produkter, hvor det kan undværes eller erstattes med sikre alternativer. Gennem ChemSec har vi forpligtet os til at kortlægge og udfase PFAS fra vores kunders sortiment. Dette gør vi gennem dialog og ved at stille krav til vores leverandører, som producerer tøjet.

PFAS er en stor gruppe menneskeskabte kemikalier, som er svære at nedbryde i miljøet og menneskekroppen. Over lang tid kan fluorstofferne ophobe sig i kroppen og udgøre en sundhedsrisiko.

PFAS bruges som imprægnering til at danne en beskyttende barriere på arbejdstøj, så tekstilerne effektivt afviser vand, smuds og kemikalier eller opnår varme- og flammehæmmende egenskaber. Indenfor arbejdsbeklædning er der ofte strenge krav til, at tøjet skal have sikkerhedscertificeringer eller opfylde særlige kvalitetskrav, som i dag kun kan opnås ved brug af PFAS.

Mange typer PFAS er i dag lovlige at benytte (f.eks. C6), mens typerne PFOS og PFOA (C8) er ulovlige. Vi deltager i partnerskaber og netværk med forskere og andre virksomheder fra ChemSec, hvor vi sammen søger at finde sikre alternativer.

Læs mere: https://chemsec.org/pfas/

 

bacher work wear A/S

SOCIALE nøgletal 2023

Antal medarbejdere: 85Kønsfordeling

50.6% mænd

49.4% kvinder

LEDELSE

Kønsfordeling: 50/50
Gennemsnitsalder: 54.2 år

aldersfordeling

Gennemsnitsalder: 44.4 år

18 – 29 år: 28.24%

30 – 49 år: 18.82%

50 – 65 år: 49.41%

65 + år: 3.53% 

anciEnnitet

Gennemsnit: 6.6 år

Længste ansættelse: 48 år

BESTYRELSEN

Antal medlemmer: 4   

Kønsfordeling: 1 kvinde / 3 mænd

Kønsfordeling blandt medlemmer valgt udenfor ejerkredsen: 50/50  

Gennemsnitsalder: 60.5 år