Corporate
Responsibility

Bacher Work Wear er medlem af UN Global Compact og
støtter op om FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling

Gennemsigtighed og integritet er kernen i vores forretning.

Gode priser på vores miljøcertificerede produkter.

Kvalitet holder længere

Som en virksomhed i vækst, skal vi fungere som et foregangseksempel for etisk og bæredygtig forretningspraksis. Ansvarlig virksomhedsdrift har altid været en central del i vores forretning, men det målrettede strategiske arbejde er først for nyligt begyndt.

“Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt”

Det er et af de mest berømte citater tillagt Pippi Langstrømpe. Citatet findes ikke i én eneste af Astrid Lindgrens bøger, men er formentlig blevet skabt, fordi det er sådan, vi opfatter Pippi.

Og det er rammende for ønsket om at sikre en mere bæredygtig forretning: Vi kender problemerne, og har en række formodninger om, hvad der skal gøres, men i praksis bliver det straks sværere.

Genbrug og genanvendelse er en af nøglerne til at skabe en væsentlig reduktion i de mere end 5,8 mio. tons tekstilaffald, der årligt genereres i tekstilbranchen, men kvalitet og holdbarhed er mindst lige så vigtigt. For at gøre tøjet både slidstærkt og komfortabelt er det nødvendigt at blande forskellige stofkvaliteter. Dette, sammen med påtryk af logo, knapper, lynlåse etc., gør det til en både økonomisk og klimamæssigt tungere proces at genanvende frem for ”bare” at smide de kasserede tekstiler ud, da elementerne først skal adskilles fra hinanden.

Hos Bacher Work Wear har vi stort fokus på at blive en mere socialt og miljømæssigt ansvarlig leverandør, og vi søger løsninger og samarbejder bredt i markedet. 

Vi er i de sidste par år begyndt at arbejde meget mere strategisk med bæredygtighed, hvilket blandt andet har resulteret i nogle spændende projekter og samarbejder, som du kan læse mere om nedenfor. 

 

Vil du vide mere om vores arbejde med bæredygtighed, er du velkommen til at kontakte Head of Corporate Responsibility, Marie E. Budtz: marie.budtz@bacher.com

 

genbrug og genanvendelse af kasseret arbejdstøj

Som en del af vores cirkulære strategi, arbejder vi hos Bacher Work Wear på at sikre genbrug og genanvendelse af vores kunders kasserede arbejdstøj. Når tøjet er for slidt til genbrug, er det vores mål, at de udtjente tekstiler, som vi får retur, omdannes til tråd, der kan indgå i ny tøjproduktion, således at tekstilernes værdifulde råmaterialer genanvendes.
Læs mere    

Reyarn – partnerskab FOR CIRKULÆRE TEKSTILER

Bacher Work Wear er med i værdikæde-partnerskabet ReYarn, der tester og udvikler nye løsninger for håndtering af kasserede tekstiler. Sammen med Københavns Kommune, ReValuate, Trasborg, Frelsens Hær og Wolkat, vil vi demonstrere et cirkulært system for indsamling, sortering, genbrug og genanvendelse af post-forbruger tekstiler.
Læs mere    

innovation OG forskning

Vi støtter innovation, forskning og udviklingsprojekter, der skal fremme den bæredygtige dagsorden. Det gør vi gennem partnerskaber og vidensdeling på tværs af brancher og interessenter. Bl.a. samarbejder vi med VIA University College, hvor vi i samspil med DSV og CPH Lufthavn, leverer data, samt analyse- og testmateriale til forskning i cirkulære forretnings-modeller for arbejdstøj.

produkter med tanke på mennesker & miljø

Bacher samarbejder tæt med leverandører for at sikre vores kunder et større udvalg af miljøcertificeret arbejdstøj. Vi tilbyder bl.a. miljøvaredeklareret (EPD) arbejdstøj fra Fristads Green, der dokumenterer tøjets miljøaftryk. Sikkerhedstøj fra Engel, som er lavet af genanvendt PET-plast. Og arbejdstøj fra Mascot, som er produceret under SA8000-certificerede arbejdsforhold.            Læs mere     

Donationer til genbrug

Når CPHs uniformsjakker trænger til en udskiftning, kan de stadig gøre gavn hos andre.

”Jakkerne bliver revet væk, så vi må gemme dem lidt af vejen og uddele dem til de hårdest trængende,” siger en af de frivillige hos Frelsens Hær.  ”I vinterkulden er især jakker og støvler en mangelvare blandt de hjemløse, og vi ser ofte folk komme i både skjorteærmer og sandaler”.

Bacher Work Wears interne politik indebærer, at jakker og uniformstøj med logo ikke må frigives. Derfor sørger vi for, at påføre et neutralt tryk henover alle logoer, således at tøjet kan komme samfundets mest udsatte grupper til gavn, samtidig med at tøjets levetid forlænges.

Kontakt os

Vi kan med sikkerhed hjælpe jeres virksomhed.                     
Tøv ikke med at kontakte os

Ring til os

+45 32 50 52 00