Corporate
Responsibility

Bacher Work Wear er medlem af UN Global Compact og
støtter op om FN’s 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling

Gennemsigtighed og integritet er kernen i vores forretning.

Gode priser på vores miljøcertificerede produkter.

Kvalitet holder længere

Som en virksomhed i vækst, har vi et ansvar for at fungere som et foregangseksempel for etisk og bæredygtig forretningspraksis indenfor de sociale, miljømæssige og økonomiske aspekter af vores aktiviteter. Ansvarlig virksomhedsdrift har altid været en central del i vores forretning, men det målrettede strategiske arbejde er først for nyligt begyndt.

“Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt”

Det er et af de mest berømte citater af Pippi Langstrømpe. Citatet findes ikke i én eneste af Astrid Lindgrens bøger, men er formentlig blevet skabt fordi det er sådan vi opfatter Pippi.

Og det er rammende for ønsket om at sikre en mere bæredygtig forretning: Vi kender problemerne og vi har en række formodninger om, hvad der skal gøres, men i praksis bliver det straks sværere.

Genbrug og genanvendelse er en af nøglerne til at skabe en væsentlig reduktion i de mere end 5,8 mio. tons tekstilaffald, der årligt genereres i tekstilbranchen, men kvalitet og holdbarhed er mindst lige så vigtigt. For at gøre tøjet både slidstærkt og komfortabelt er det nødvendigt at blande forskellige stofkvaliteter. Dette, sammen med påtryk af logo, knapper, lynlåse etc., gør det til en både økonomisk og klimamæssigt tungere proces at genanvende, frem for ”bare” at smide de kasserede tekstiler ud, da elementerne først skal adskilles fra hinanden.

Hos Bacher Work Wear har vi stor fokus på at blive en mere socialt og miljømæssigt ansvarlig leverandør, og vi søger løsninger og samarbejde bredt i markedet. 

Vi er i de sidste par år begyndt at arbejde meget mere strategisk med bæredygtighed, hvilket blandt andet har resulteret i nogle spændende projekter og samarbejder. Dem kan du læse mere om nedenfor. 

 

 For yderligere information om vores arbejde med bæredygtighed, er du velkommen til at kontakte vores Head of Corporate Responsibility, Marie Budtz:   marie.budtz@bacher.com

 

Reyarn – partnerskab FOR CIRKULÆRE TEKSTILER

Bacher Work Wear er med i værdikæde-partnerskabet ReYarn, der tester og udvikler nye løsninger for håndtering af kasserede tekstiler. Sammen med Københavns Kommune, ReValuate, Trasborg, Frelsens Hær og Wolkat, vil vi demonstrere et cirkulært system for indsamling, sortering, genbrug og genanvendelse af post-forbruger tekstiler. 
(Læs mere her) 

GCO

Bacher Work Wear er optaget i det landsdækkende program Grøn Cirkulær Omstilling. Her har vi blandt andet haft fokus på tekstilbranchens klima- og miljømæssige udfordringer, og vi har samarbejdet med rådgivere og ligesindede virksomheder for at finde løsninger på vores fælles udfordringer omkring den grønne omstilling.          (Læs mere her)

Textile Change

Vi støtter forskning og udviklingsprojekter, der skal skabe mere cirkularitet for tekstiler. Det gør vi bl.a. i samarbejde med den danske startup-virksomhed Textile Change, hvor vi donerer arbejdstøj som testmateriale til deres udvikling af innovative metoder indenfor tekstilgenanvendelse. Projektet har skabt en ny teknologi, der kemisk kan adskille tekstiler af blandingsmaterialer.
(Læs mere her)

Donationer til genbrug

Når CPHs uniformsjakker trænger til en udskiftning, kan de stadig gøre gavn hos andre.

”Jakkerne bliver revet væk, så vi må gemme dem lidt af vejen og uddele dem til de hårdest trængende,” siger en af de frivillige hos Frelsens Hær.  ”I vinterkulden er især jakker og støvler en mangelvare blandt de hjemløse, og vi ser ofte folk komme i både skjorteærmer og sandaler”.

Bacher Work Wears interne politik medvirker, at jakker og uniformstøj med logo ikke må frigives. Derfor sørger vi for, at lave et neutralt tryk over alle logoer, således at tøjet kan komme samfundets mest udsatte grupper til gavn, samtidigt med at tøjets levetid forlænges og vi mindsker spild af værdifulde ressourcer.

Kontakt os

Vi kan med sikkerhed hjælpe jeres virksomhed. Tøv ikke med at kontakte os

Ring til os

+45 32 50 52 00