Arbejdstøj med tanke på mennesker og miljø

Fristads Green

Fremtidens arbejdsbeklædning skal produceres og håndteres med særlig omtanke for mennesker og miljø.

Hos Bacher Work Wear samarbejder vi tæt med leverandører, for at sikre vores kunder et større udvalg af miljøcertificeret arbejdstøj, sportstøj og sikkerhedssko. Samtidig er det vigtigt, at tøjet er sikkert for forbrugeren, og produceret under gode og trygge arbejdsforhold gennem hele forsyningskæden frem til slutproduktet. Endelig må produktionen ikke medføre negativ påvirkning på det omkringliggende samfund.

Vores målsætning er at få adgang til et større udvalg af arbejdstøj, som er mærket med anerkendte miljømærker som f.eks. Svanemærket, EU-blomsten, eller tilsvarende. Desuden skal flere produkter have en EPD-miljøvaredeklaration, indeholde genanvendte materialer, være certificeret med OEKO-TEX® Standard 100, og have en arbejdsmiljøcertificering.

Da vi ikke selv producerer tøjet, er vi afhængige af dialog og tæt samarbejde med vores producenter og leverandører. De skal sikre at produktionen og produkterne lever op til mærkningernes krav, og de skal løbende kunne dokumentere og demonstrere, at kravene er opfyldt. Til tider kan det kræve en større omlægning af produktion og arbejdsgange, og dermed afsætning af ekstra ressourcer. Hos Bacher Work Wear ser vi dette som en vigtig og afgørende investering for tekstilbranchen, der samtidig gavner den sociale, miljømæssige og økonomiske bundlinje.


Kvalitet, holdbarhed og komfort

Kvalitet og slidstyrke er lig med holdbarhed, og jo mere vi kan forlænge tøjets levetid, og dermed udsætte behovet for ny produktion, des bedre er det for miljøet. Samtidigt skal arbejdsbeklædning leve op til høje standarder for sikkerhed, komfort, og funktionalitet, så vores kunders medarbejdere får de mest optimale og sikre arbejdsforhold, der skaber tryghed og trivsel på arbejdspladsen. Når brugerne af tøjet er tilfredse med produktet, vil vi også se en mindre hyppig udskiftning af det arbejdstøj, som ellers er i god stand. Hos Bacher Work Wear går vi derfor ikke på kompromis med kvalitet, sikkerhed og komfort, når vi skal sammensætte et udbud af produkter, der kan bidrage til at reducere klimaaftrykket fra vores kunders tekstilindkøb.

Miljøvaredeklareret (EPD®) arbejdstøj

EPD® (Environmental Production Declaration) er en miljøvaredeklaration, der giver forbrugere adgang til verificeret dokumentation omkring det enkelte produkts totale miljøpåvirkning gennem hele dets livscyklus. Dette inkluderer bl.a. information omkring anvendte materialer, vand- og energiforbrug, klimapåvirkning, affaldsgenerering i produktionen, transport samt anvendelse og bortskaffelse af produktet. En EPD® er derfor et vigtigt redskab til at dokumentere producenters påstande omkring et produkts miljømæssige egenskaber. Således gør det indkøbsansvarlige i stand til at træffe mere oplyste og miljøbevidste valg, der skal mindske klimaaftrykket fra deres indkøb.                                                                     Læs mere om EPD®   

Som en del af Bacher Work Wears sortiment kan vi tilbyde verdens første miljøvaredeklarerede EPD® arbejdstøj fra Fristads Green. Kollektionen er produceret med tanke på at sikre en minimal belastning af miljøet og er bl.a. fremstillet af genanvendte materialer med brug af vandbesparende farvemetoder i produktionen. Læs mere om EPD®-kollektionen fra Fristads Green  

Hvert EPD® produkt har sit eget registreringsnummer, som kan findes på produktsiden i Bacher Work Wears B2B webshop eller på producentens produktside. På https://environdec.com/ under EPD Library indtastes registreringsnummeret i søgefeltet ”filter”, hvorefter produktets dokumentation vil fremgå på siden.

 

Genanvendte materialer i arbejdstøj 

En vigtig del af tekstilbranchens miljø- og klimaindsats indebærer, at vi bliver bedre til at genanvende kasserede materialer i ny tøjproduktion. 

Bacher Work Wear tilbyder arbejdstøj, som er fremstillet med genanvendte materialer. F.eks. Safety Light kollektionen fra Engel Workwear, som er lavet af 50% genanvendt PET-plast. Læs mere om Engel Workwears Safety Light kollektion   

OEKO-TEX® Standard 100

Vi forhandler et større udvalg af arbejdstøj, som er certificeret med OEKO-TEX® Standard 100, også kendt under navnet ”Tiltro til tekstiler”. Mærket er forbrugerens garanti for, at produkterne er fri for en række sundhedsskadelige kemikalier og farvestoffer. 

Se OEKO-TEX® liste over sundhedsskadelige stoffer der skal begrænses →

Læs mere om OEKO-TEX®   

SA8000: Gode og sikre arbejdsforhold i produktionen

Hos Bacher Work Wear skal vi sikre, at vores produkter bliver produceret og håndteret under gode og sikre arbejdsforhold, og at alle basale menneskerettigheder bliver overholdt. En stor del af verdens tekstilproduktion finder sted i udviklingslande, hvor lovgivning omkring menneskerettigheder, arbejdsforhold og arbejdstagerrettigheder ofte er utilstrækkelig eller ikke bliver håndhævet. Samtidigt udfordrer den høje kompleksitet i de globale forsyningskæder vores mulighed for at opnå fuld kontrol over de forskellige produktionsfaser, som dækker mange lande og aktører. 

SA8000-certificeringen er den mest anerkendte internationale standard for social ansvarlighed på arbejdspladsen. Den bygger på internationale konventioner, så som FN’s Verdenserklæring om Menneskerettigheder og ILO’s konventioner, og skal garantere gode og sikre arbejdsforhold og arbejdsvilkår i produktionen. Læs mere om SA8000

Vi forhandler bl.a. arbejdstøj fra Mascot, hvor størstedelen af tøjet (79%) er produceret på Mascots egne SA8000-certificerede fabrikker i Vietnam og Laos. Læs mere om Mascots fabrikker og se deres SA8000 dokumentation

B2B Webshop med fokus på miljø

Vi skal gøre det lettere for vores kunder at træffe bevidste og ansvarlige valg. Derfor har vi oprettet en B2B Webshop, hvor vi har samlet de produkter, der er fremstillet under særlig hensyntagen til mennesker og miljø, kombineret med kvalitet og et godt prismatch. Produkterne har vi nøje udvalgt i samarbejde med vores leverandører, og ved hvert produkt findes information omkring certificeringer, anvendte materialer og produktionsforhold. Shoppen bliver løbende opdateret og udvidet med nye varer, i takt med at vores leverandører får certificeret flere produkter, eller fremlægger ny relevant dokumentation.

Se produkterne i Bachers B2B Webshop her: https://webshop.bacher.dk/login

Brugernavn: Besøg 

Password: 

Priserne på webshoppen er vejledende, og man kan ikke bestille direkte derfra, men kontakt os gerne for en firmaaftale, så står vi altid klar med gode rabatter og tilbud. Kontakt salgssupport på salg@bacher.com eller tlf.: +45 32 50 52 00.

Vil du høre mere om Bacher Work Wears sortiment, ønsker du at samarbejde med os omkring certificeringer, eller har du input til processen, er du velkommen til at kontakte os.