Arbejdstøj med tanke på miljø

Fristads lancerer nu verdens første miljødeklarerede arbejdstøjskollektion. Alle produkter i Fristads Green-kollektionen er produceret med tanke på bæredygtighed, og den miljømæssige påvirkning af hvert produkt måles og dokumenteres med en nyudviklet miljøvaredeklaration.

Fristads bruger et livscyklusperspektiv

Hos Fristads bruger de LCA, Life Cycle Assessment, til at hjælpe dem med at udvælge områder, hvor de kan forbedre sig ud fra et bæredygtighedsperspektiv. Fra det øjeblik de forestiller sig et nyt produkt til den dag, det bortskaffes, overvejer de den indvirkning, det har på miljøet, og hvad de kan gøre for at minimere de negative virkninger.

Der er mere arbejdstøj fra Fristads på vej, som er fremstillet ud fra miljøhensyn. Deres mål er at producere hvert eneste tekstilprodukt på en måde, der begrænser påvirkningen af miljøet. Med tiden vil de gerne fuldende deres produktion ved at tage sig af tekstilprodukter, når de ikke længere er i brug. De er der ikke endnu, men de arbejder på det.

Arbejdstøj med en EPD gør en grøn forskel

En miljøvaredeklaration (EPD) er kort sagt en livscyklusanalyse, som kan udføres på ethvert produkt. Det er ikke en certificering, men snarere en måde at måle den miljømæssige påvirkning af et produkt inden for fire hovedområder: design, materiale, produktion og levering. Trin for trin hjælper miljøvaredeklarationen Fristads med at tage mere bæredygtige valg.

Design

Et simpelt design med en avanceret foldeteknik , minimale detaljer og smarte løsninger, som til gengæld mindsker sytiden og energiforbruget. Designet gør det desuden nemmere at genanvende materialerne.

Materiale

Lavet af bæredygtigt lyocell træfiber og genanvendt polyester. Lyocell-fiberen kommer fra træer, der er blevet dyrket uden brug af kemiske pesticider, og polyesteret er fremstillet af mekanisk genanvendte og sporbare PET-flasker.

Levering

Deres emballage er lavet af polyester fremstillet af mekanisk genanvendte og sporbare PET-flasker. Al transport foregår til vands og på landevejen, hvilket har en betydeligt mindre miljøpåvirkning end flytransport.

Produktion

Al restmateriale fra produktionen bliver genanvendt på stedet og lavet om til nye produkter, såsom komfortpuder, fyldstof og isolering.

Vil du vide mere om de miljømæssige fordele ved arbejdstøj med en EDP?

Fristads Green har samlet det hele i en kort forklaring, som kan ses her:

Nu er det muligt at beregne din miljøbelastning på dit arbejdstøj. Fristads har gjort det let at måle dit miljøaftryk – bare ved at vælge beklædning med en EDP (Miljøvaredeklaration)

ENGEL Workwear udtænker konstant nye måder at gøre tingene på, og den globale klimaudfordring har inspireret dem til at fremstille arbejdstøj ud fra et særligt miljøhensyn.

Hos ENGEL Workwear tænker de altid over, hvordan de kan bidrage positivt til den globale klimaudfordring. De har derfor lanceret en ny produktserie fremstillet af 50% genbrugspolyester. De anvender fibre udvundet af genbrugsmaterialer, herunder plastikflasker. Fibrene er 100% sporbare, hvilket giver garanti for, at deres produkter indeholder den rigtige type fiber og i de rette mængder.

REPREVE® er det mest velkendte og pålidelige fiber lavet af genanvendelige materialer, herunder plastikflasker. REPREVE® er den eneste øko-fiber med U-Trust-verifikation, der certificerer krav om genanvendt indhold. Fra ethvert punkt i forsyningskæden, ved hjælp af vores unikke Fiberprint-sporingsteknologi, kan REPREVE® teste produkterne for at kontrollere, at der er REPREVE® i, og i de rigtige mængder.

Besøg ENGELs website, hvis du vil vide mere om deres produktserie af genanvendte materialer.

Læs ENGELs folder, hvis du vil vide mere om deres produktserie af genanvendte materialer.

Bæredygtighed i Bacher

Som en virksomhed i vækst, skal vi fungere som et foregangseksempel for etisk og bæredygtig forretningspraksis. Ansvarlig virksomhedsdrift har altid været en central del i vores forretning, men det målrettede strategiske arbejde er først for nyligt begyndt.

Kontakt os

Vi kan med sikkerhed hjælpe jeres virksomhed. Tøv ikke med at kontakte os

Ring til os

+45 32 50 52 00