VORES HISTORIE

Vi har produceret og leveret arbejdstøj til erhvervslivet siden 1897, hvor vi solgte de første sømandsuniformer på Christianshavn. 

Mere end 125 års erfaring

Vi leverer produkter af høj kvalitet til gode priser

Tillid og integritet er kernen i vores forretning

Vores historie

 

Bacher blev grundlagt af Peder Olsen Bacher og sønnen Hans Peter Bacher i 1897, da de åbner deres skrædderi og herreekviperingshandel P. O. Bacher i Brogade 25 på Christianshavn. Herfra betjenes søens folk og bønder fra Amager land, som kommer ind til byen for at sælge deres grøntsager. Hans Peter udnævnes som forretningsbestyrer, og ved faderens død i 1915, overtager Hans Peter hele forretningen.

I 1935 bliver den kun 12-årige bydreng, August Jensen, ansat hos Bacher som ekspedient. På daværende tidspunkt er Brogade blevet omlagt til Torvegade, og forretningen har skiftet navn til J.P. Bacher. Mødet mellem August og Bacher-familien sker ved et tilfælde, da han en dag går forbi forretningens facade og kommer til at knuse en rude. Han går ind for at sige undskyld, og da han kommer ud, er han blevet ansat. Hurtigt viser August sine evner for godt købmandsskab og får tildelt et voksende ansvar og ejerskab over firmaet.

 

Storleverandør til erhvervslivet

Det er også August, der er med til at skabe grundlaget for den profil, Bacher Work Wear A/S har i dag. Han ser nemlig mulighederne i et samarbejde med arbejdstøjsfirmaet Kansas Erhvervsbeklædning – på daværende tidspunkt er moderne erhvervsbeklædning et nyt marked i vækst. Bacher bliver bl.a. leverandør af arbejdstøj til stat, kommuner og større firmaer, heriblandt skibsværftet Burmeister & Wain (B&W) på Refshaleøen, der i sin storhedstid beskæftiger op mod 10.000 medarbejdere. I 1983 vælger August Jensen at købe hele forretningen.

August Jensen overtaler allerede i starten af 1980’erne sin søn, Henning Jensen, til at tage jobbet som Juniorchef, og Henning forlader derfor sit arbejde i skattevæsenet for at arbejde sammen med sin far. I 1990 trækker August Jensen sig tilbage efter 55 års virke, og når at få fem års otium sammen med sin kone Lis. Han dør i 1995, og efterlader firmaet i trygge hænder hos sønnen Henning Jensen.

 

100-års jubilæum

1997 er et begivenhedsrigt år, da Henning Jensen både kan fejre 100 års jubilæum for Bacher, 50 års fødselsdag, og samtidig kan han glæde sig over, at arvefølgen er sikret, da begge sønner – Lars Albrecht Jensen og Peter Vallentin Jensen – bliver ansat i firmaet. På trods af, at virksomheden er vokset til mere end 50 ansatte (fire gange så mange som 15 år tidligere), er det lykkedes at bevare de intime forhold, der altid har været firmaets varemærke.

Efter mere end 100 års virke på Christianshavn rykker firmaet, som nu har skiftet navn til Bacher & Schilder, i 2003 sin butik til Amagerbrogade, hvor man i dag finder Bachers detailbutik.

I 2014 overtager Henning Jensens søn, Peter Vallentin, posten som administrerende direktør for Bacher, og i den forbindelse fratræder Henning sin stilling. Samme år indtræder Jørgen Kongskov Olsen som medejer af virksomheden. I 2021 ændrer virksomheden sit officielle navn til Bacher Work Wear A/S.

I 2022 kan Bacher Work Wear fejre sit 125 års jubilæum som Danmarks førende leverandør af arbejdsbeklædning til den offentlige og private sektor. Idag omsætter virksomheden for et trecifret millionbeløb og beskæftiger omkring 75 medarbejdere. Mange medarbejdere har ansættelsesbreve, der er både 30, 35 og 40 år gamle – en enkelt medarbejder har været ansat i firmaet i hele 46 år. 

Med rødderne solidt plantet mellem Christianshavns brosten har Bacher bevaret sin stærke tilknytning til Amager. Hovedkvarteret er idag beliggende på Kirstinehøj i Kastrup, mens detailbutikken Bacher fortsat sælger herretøj på Amagerbrogade 19, som også huser en skrædder. Bachers største lokation er centralt placeret i Danmark, nemlig i Odense, hvor mere end 10.000 kvm. bl.a. rummer et stort logistikcenter, hvorfra der dagligt sikres leverancer til mere end 1800 erhvervskunder i mere end 23 lande på verdensplan.

 

 

Bachers grundlægger Hans Peter Bacher (ca. 1903)  

Peder Olsen Bacher og sønnen Hans Peter Bacher foran forretningen i Brogade 25 på Christianshavn (ca. 1910).  

Da Brogade skal omlægges i 1938, annoncerer Bacher sin flytning til Torvegade 22.

Bachers annonce for sejlertøj i Sundby Sejlerforenings medlemsblad, 1965.

Bacher leverede bl.a. arbejdstøj til det legendariske skibsværft B&W (1970).

August Jensens 50-års fødselsdag i 1973 blev fejret med 50 år gamle priser. Det skabte kø foran Bachers daværende forretning i Torvegade 22 på Christianshavn.

Bachers nuværende detailforretning på Amagerbrogade 19.

Bacher Work Wear A/S 

Bacher Work Wear A/S på Blangstedgårdsvej i Odense.

års erfaring

Medarbejdere

Brands

Produkter

Kontakt os

Vi kan med sikkerhed hjælpe jeres virksomhed.
Tøv ikke med at kontakte os

Ring til os

+45 32 50 52 00